Safe key system CKS2

Veilig starten, veilige installatievergrendeling (LockOut) en veilige bedrijfsmodi (MSO) spelen op moderne machines en installaties een belangrijke rol. Deze taken zijn complex, maar met de CKS2-systemen van Euchner is de oplossing eenvoudig.

CKS2 is verkrijgbaar als inbouwversie (foto rechts) en als integreerbare submodule voor de MGB2-deursloten (foto links). In beide versies is de elektronica geïntegreerd. De RFID-sleutels zijn hoog gecodeerd en tegen kopiëren beveiligd.

Onafhankelijk van bestaande beveiligingen, kunnen één of meerdere CKS2’s binnen dezelfde omgeving worden toegevoegd. Een sleutel kan ook worden toegewezen aan meerdere sleuteladapters van verschillende installaties, zodat je er key-transfer mee kunt realiseren.

Dankzij FlexFunction is CKS2 heel veelzijdig. Na het uitpakken en het aansluiten, werkt de CKS2 eerst nog niet. Het gedrag van elke CKS2-unit wordt bepaald wanneer een sleutel voor de eerste keer wordt ingeleerd. Daarna ‘weet’ de CKS2 op welke manier hij moet werken en of er sprake is van één unieke sleutel of van een set sleutels.

Zodra een sleutel als geldig wordt herkend, worden de OSSD-veiligheidsuitgangen ingeschakeld. Indien meerdere CKS2’s naast elkaar worden gebruikt, kan een seriële keten worden verkregen door uitgangen met ingangen te verbinden.

Verbinding maken met IO-Link is mogelijk met behulp van een gateway. Dan zijn er uitgebreide diagnose- en communicatiefuncties. Je kunt dan sleutels identificeren en weten welke sleutel werd gebruikt om de installatie te bedienen.

De CKS2-submodule voor de MGB2-deursloten (foto links) past in MGB2-Modular voor ProfiNET/ProfiSAFE of EtherCAT/FSoE en ook in MGB2-Classic. Geen ingewikkelde configuratie of ingewikkeld sleutelbeheer meer, en sleutelverdeelstations zijn niet nodig.

  • ± 1 minute