Profiel

De expertise van EUCHNER

EUCHNER is ruim een halve eeuw actief in industriële automatisering. EUCHNER Duitsland ontwikkelt componenten voor de besturing van processen, zoals fail-safe sensoren. De componenten, hoogwaardige kwaliteitsproducten (ISO 9001), vinden hun weg in industrieën over de hele wereld. Wereldwijd telt EUCHNER rond de veertig vestigingen.

EUCHNER (Benelux) BV doet al meer dan 60 jaar de vertegenwoordiging en heeft dan ook een lange ervaring opgebouwd met tal van toepassingen. De expertise van EUCHNER gaat ver. Euchner is bijna elk probleem al een keer tegengekomen en heeft een oplossing paraat.

Fail-safe sensoren en schakelaars

EUCHNER producten doen wat ze horen te doen; betrouwbare apparatuur zorgt voor ononderbroken productie en processen. Precisie- en eindschakelaars, elektronische handwielen, identificatiesystemen, encoders... de EUCHNER sensoren en schakelaars doen hun werk in uiteenlopende fabricage- en assemblagelijnen. Van de autoindustrie tot en met de "food" (vul- en spoelmachines). Van de verpakkingsindustrie tot en met textiel. Daarnaast zijn er vele zware machines uitgerust met EUCHNER componenten; machines voor draaien, frezen, stansen, persen, spuiten en gieten.... EUCHNER is een begrip op praktisch elk terrein, in vrijwel elke industrie.

Solide partner

Als je zoals EUCHNER werkt in de industriële automatisering en veiligheidstechniek, mag je geen fouten maken. Dat geldt voor je producten, voor je organisatie en aanpak van projecten. EUCHNER is een solide partner die de naam heeft grondig te werk te gaan: Bij voorkeur vanaf de basis -de beginfase- en van daaruit gedurende het hele proces. Ervaring en een frisse kijk leveren oplossingen die praktisch, duurzaam en doeltreffend zijn. De techniek, de werkomgeving, het budget, op al deze gebieden kijkt en denkt EUCHNER mee, daarbij rekening houdend met de actuele normen en richtlijnen.

Betrouwbaar en snel

Streven naar perfectie betekent: specialiseren en vervolmaken waarin je goed bent. De kennis en producten die EUCHNER niet zelf in huis heeft, worden aangevuld door betrouwbare partners van naam.
Een gedegen organisatie is paraat wanneer dit nodig is. De service is accuraat en EUCHNER levert uit voorraad. Een aanpak die in alle opzichten fail-safe is.

Specialisme: beveiliging

Waar de machine het werk van de mens een stuk gemakkelijker maakt, zorgt een veilig gebruik voor een toenemend aantal hoofdbrekens. De hele regelgeving rondom machinebeveiliging -in feite wettelijke verplichtingen!- maakt de materie extra moeilijk. Elke deur, elk hek, elke toegang.... kortom, elke te beveiligen locatie vraagt om zijn eigen specifieke oplossing. Constructie, montage en elektrische functies moeten zo worden gekozen dat manipulatie en beschadiging worden uitgesloten. De maatregelen moeten precies zijn afgestemd op de risicocategorie en het gebruik ter plaatse. Er is heel wat kennis en inzicht nodig om een juist evenwicht te bereiken: een oplossing waarin alle veiligheidscomponenten voldoen aan de gestelde normen en de productie optimaal verloopt. EUCHNER heeft die visie en ervaring in huis. En nog veel meer.