CES-C14

Zelfs biedt IP 69 soms op langere termijn onvoldoende bescherming tegen vloeistoffen met chemicaliën, die bijvoorbeeld worden gebruikt als hulpmiddel bij verspaning, slijpen of reiniging. Per slot van rekening berust de IP-beschermingsindex slechts op het indringen van water.

De veiligheidssensor CES-C14 van Euchner bevat een volledig in industrieel epoxyhars verpakte transpondersensor die op zich al een beschermingsgraad van IP 69 bezit. Door de sensor en actuator in een epoxyhars te gieten worden agressieve middelen gesplitst van deze componenten. Denk hierbij aan petrochemische, medische en farmaceutische toepassingen.


Sensor en actuator zijn zogenaamde “solid-state” componenten en bevatten geen bewegende delen. Interne printplaten en elektronica-onderdelen worden tijdens het productieproces volledig in een hars gegoten en voldoen hierna aan IP 69. In het geval van de CES-C14 worden de sensor en de actuator op hun beurt weer volledig ingegoten in een epoxyhars. Het resultaat is dat er geen opgesloten luchtbellen zijn, waardoor de kans op ademen en het naar binnenzuigen van vloeistoffen tot een minimum wordt beperkt.


Epoxyhars heeft een hoge bestendigheid tegen veel chemische stoffen. Op aanvraag geeft de fabrikant hiervan een specificatie.

  • < 1 minute