Robuuste scharnierschakelaars voor ieder hekwerk

De scharnierschakelaar verenigt de werking van een deurscharnier met die van een veiligheidsschakelaar. De scharnierschakelaar kan gemonteerd worden op standaard aluminiumprofielen of direct aan de deur. Het schakelpunt kan naar wens over een grote hoek worden ingesteld.

Scharnierschakelaar

De ESH scharnierschakelaar van EUCHNER kan door het robuuste ontwerp (hij weegt 800 gram) ook in ruwe omgevingen worden toegepast. Daarbij is hij geschikt voor montage op vrijwel alle soorten hekwerken.
De scharnierschakelaars zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: één met een vast instelbare schakelhoek en één met een herinstelbare schakelhoek. De eerste variant is eenmaal na het instellen niet meer te wijzigen en vormt hiermee een goede oplossing tegen manipulatie.

De schakelhoek van de scharnierschakelaar is in te stellen tussen de -10° en 180°, wat betekent dat de deur maximaal is open te klappen. Naar wens is ook een ‘leeg’ scharnier beschikbaar waarmee de scharnierpunten goed in lijn zijn te leggen.

Beide uitvoeringen van de scharnierschakelaar zijn voorzien van twee contacten die ook bij lage stromen van veiligheidsbesturingen (vanaf 1 mA) nog steeds goed functioneren. Deze contacten (twee maal NO of eenmaal NO en eenmaal NC) zijn via een 5-polige M12-connector aan te sluiten.

De scharnierschakelaars zijn onderdeel van een uitgebreid assortiment van veiligheidsschakelaars, al dan niet met vergrendeling, terugmelding en/of veiligheidsfunctie.