Deurslot met ProfiSafe is inzetbaar tot SIL 3 / PLe

ProfiSafe kan worden ingezet in veiligheidstoepassingen tot SIL 3 (volgens IEC61508) en PLe (volgens ISO13849-1). ProfiSafe is ontworpen als een aparte laag bovenop de veldbus applicatielaag en reduceert de foutwaarschijnlijkheid van de datatransmissie tot het vereiste niveau voor de relevante normen. De veiligheidslaag is verantwoordelijk voor het over de bestaande veldbusbekabeling versturen van veiligheidsgerelateerde procesdata samen met niet-veiligheidsgerelateerde data zoals diagnose informatie. Hierdoor kunnen veiligheidstoestellen profiteren van bestaande Profibus-services, waardoor de algemene systeem- en engineeringkosten dalen.

Profisafe

Bij het transponder-deurslot MGB van EUCHNER geeft een combinatie van Profinet en ProfiSafe een veilige busverbinding van het hoogste veiligheidsniveau: PLe. Tot de veiligheidsfuncties van ProfiSafe behoren vergrendeling in- en uitschakelen; bewaking van de deurpositie, grendelpen en vergrendeling; bewaking van de nood-uit knop en input voor de toestemmingsknop. De functies van Profinet zijn de herkenning van alle knoppen, schakelaars en sleutelschakelaars en het sturen van de LED’s. Daarnaast geven ProfiSafe diagnosefuncties inzicht in onbedoelde signaalvolgorde, het ontbreken van testimpulsen, functiestoringen, timingoverschrijdingen en levensduurbewaking.

Door de modulaire opzet is het deurslot uit te breiden met allerlei knoppen, lampjes en functies. ProfiSafe en Profinet zorgen voor een optimaal overzicht over het hele besturingssysteem.