MGB2, meer dan alleen een veiligheids-deurbeveiliging

De nieuwe MGB2 is het resultaat van de consequente verdere ontwikkeling van de wereldwijd succesvolle Multifunctional Gate Box MGB. Een nieuw design, nieuwe en uitgebreidere functies evenals een modulaire opbouw bieden maximale flexibiliteit. De MGB2 is meer dan uitsluitend een veiligheidsdeurbeveiliging: zij maakt het mogelijk om alle relevante functies rondom de veiligheidsdeur in één toestel te integreren.

In de uitvoering "Modular" is de MGB2 uitgerust met een busmodule (MBM) met geïntegreerde PROFINET/PROFISAFE interface. Deze kan hetzij direct aan de MGB2 worden aangesloten, of bij plaatsgebrek elders worden gemonteerd. De busmodule wordt dan met een  kabel aan de MGB2 verbonden. Bij de op afstand geplaatste busmodule kunnen maximaal twee MGB2 Modular aan een MBM worden aangesloten.

Dankzij de modulaire bouwmethode kan de MGB2 Modular variabel met verschillende functies worden uitgerust. Zij biedt plaats aan twee submodules met elk maximaal drie verschillende bedieningselementen Vervanging van een submodule is te allen tijde mogelijk, zelfs tijdens het bedrijf, want de nieuwe MGB2 Modular kan uitwisseling van de modules onder spanning aan.

Evenals het succesvolle voorgangermodel is de MGB2 Modular uitgerust met een zeer stevige, voor de industrie geschikte behuizing en beschikt over een geïntegreerde metalen deuraanslag en een geïntegreerde montageplaat. De montage kan zowel bij links en rechts uitslaande deuren als bij schuifdeuren worden uitgevoerd. Door de vergrendelingskracht van 2000 N wordt abusievelijk openen van de veiligheidsinrichting effectief voorkomen. De MGB2 Modular voldoet aan de gestelde eisen van alle relevante normen zoals de EN ISO 13849-1 en de EN ISO 14119.
Â

Download PDF