Veiligheidstechniek voor de Machinebouw OKTOBER 2017 width30.png

EUCHNER, more than safety

blank.png
article.png
blank.png

Lichtschermen

Lichtschermen en veiligheidssturingen gaan vaak hand-in-hand, omdat er logica nodig is om lichtschermen op een juiste manier te integreren in de machineveiligheid.

inzet-nieuws-aug-2015.jpgLichtschermen zijn zogenaamde AOPD’s (Active Opto-electronic Protective Device) en voor de toepassing hiervan geldt een strikte norm.

De IEC 61496-1 definieert het product zelf en verdeelt deze in twee klassen: Type 1 en Type 2. De uittredingshoek, de reactiesnelheid, en de interne diagnose bepalen samen of het lichtscherm PL c, Cat 2, SIL 1 (Type 1), dan wel PL e, Cat 4, SIL 3 (Type 2) is.

De ISO 13855 laat de integrator rekenen aan veiligheidsafstanden. Er zijn vier belangrijke variabelen die in een formule zijn opgenomen: (1) Stand en snelheid van het menselijk lichaam (lopen, reiken, bukken, hurken). (2)

De stand van het lichtscherm (verticaal, horizontaal of schuin). (3) De dichtheid van de stralen van het lichtscherm (resolutie) en ten slotte (4) de reactiesnelheid van het lichtscherm plus de daarmee verbonden veiligheidscomponenten plus de tijd die de machine zelf nodig heeft om tot een veilige stop te komen.

RodeButtonMGB.png

 


article.png

ATEX RFID deursensor CES-C04

inzet-nieuws-aug-2015.jpgDe nieuwe transpondergecodeerde EUCHNER veiligheidssensor CES-C04 is geschikt voor toepassing binnen een potentieel explosieve atmosfeer in ATEX zone 2 (gassen) en zone 22 (stof). Wat opvalt zijn de geringe afmetingen van de behuizing.

De zwarte kunststof beschermkap wordt over de RFID sensor geplaatst waardoor deze impactbestendig is geworden conform de ATEX-richtlijn.

Via een opening zijn de status-LED’s van de sensor herkenbaar. De radiosignalen tussen de actuator en de sensor gaan ongehinderd door de kunststof heen.

In het kader van machineveiligheid voldoet de sensor aan EN ISO 13849-1 PL e / Cat. 4 en aan EN ISO 14119. De transpondergecodeerde ATEX veiligheidssensoren van EUCHNER zijn uniek in de markt. De ATEX productgroep van EUCHNER omvat ook elektromechanische veiligheidssensoren met en zonder vergrendeling.

RodeButtonMGB.png
RodeButtonMGB.png

blank.png
Euchner (Benelux) BV   |   Postbus 119   |   NL-3350 AC Papendrecht   |   +31 (0)78 615 47 66
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u contact heeft gehad met EUCHNER
of omdat u zich hiervoor heeft aangemeld via onze website.
DISCLAIMER