Veilige magneetvergrendeling CEM

27-11-2015 De veilige magneetvergrendeling CEM-AR-C40 heeft een transpondersensor aan boord en is daardoor een PLe veiligheidscomponent. Er is echter specifieke uitleg nodig over
de veilige en de niet veilige functies:

De EN-ISO14119 bepaalt dat géén enkele magneetvergrendeling een veiligheidsfunctie heeft als het gaat om het beschermen van personen tegen de gevaarlijke naloop van een machine. De reden is tweeledig. Enerzijds omdat het geen hakende vergrendeling is, anderzijds omdat de deur meteen open zou zijn na het wegvallen van de stuurspanning naar de magneetspoel.

De RFID sensor die de gesloten positie van de deur detecteert is echter PLe. De magneetvergrendeling mag dus alleen voor zogenaamde procesvergrendeling worden gebruikt.

De nieuwe CEM-AR-C40 meet voortdurend de aantrekkingskracht tussen magneetspoel en ankerplaat. Komt deze onder een bepaalde grens dan wordt dit via een uitgangssignaal kenbaar gemaakt. LED’s op de hoeken zijn vanaf alle richtingen goed waarneembaar. De OSSD veiligheidsuitgangen mogen in serie worden aangesloten met 20 andere. De seriële aansluiting doet geen afbreuk aan het veiligheidsniveau PLe. Ook bij koppeling met andere Euchner veiligheidssensoren blijft PLe gehandhaafd.

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Informatie hierover vindt u in ons privacybeleid.

Meer info