Veiligheidstechniek voor de Machinebouw MEI 2016

EUCHNER, more than safetyEKS - veilige keuze van bedrijfsmodi met touchpanel tot PL e

Het veilig kiezen van bedrijfsmodi wordt voor de machine- en installatiebouwer steeds meer van belang. Wet- en regelgeving bewegen steeds meer naar technische oplossingen waarbij een PL kan worden bepaald.

Alles begint met het veilig kiezen van een bepaalde bedrijfsmodus, door een persoon die hiervoor een specifieke bevoegdheid heeft gekregen. Dan wil je niet dat een andere niet bevoegde persoon dezelfde actie kan uitvoeren. Herleidbaarheid is dan belangrijk. Sleutelschakelaars en wachtwoorden borgen onvoldoende.

Het RFID systeem van Euchner, Electronic Key System EKS, is een invoerapparaat waarbij een hoog niveau van “safety” en een hoog niveau van “security” kan worden gerealiseerd. Voor het achterliggende systeem met daarin onder andere een veiligheids plc en een touchpanel, heeft Euchner een oplossing waarbij PL e wordt behaald.

Deze oplossing is een uitstekend middel tegen manipulatie. Want als een machine een gebruiksmodus heeft voor de benodigde acties, dan ontstaat er geen behoefte meer om deursensoren te overbruggen. En dat is nou net waar we heen willen. Samen met de nieuwe norm EN-ISO14119.


Nieuw team voor Euchner België

Twee ervaren medewerkers versterken Euchner in de Benelux: Bernard Seeuws in West-België en Frans Moors in Oost-België & Luxemburg. De coördinaten van Bernard en van Frans vindt u op de website www.euchner.be.

Euchner vindt het belangrijk om dichtbij aanwezig te zijn, daarbij rekening houdend met taal en cultuur. Voor het Vlaams Gewest en het Waals Gewest & Luxemburg is daar nu dus een passende oplossing voor.

Machineveiligheid en daarmee verbonden engineering is de core-business van Euchner. Hiervoor is de kennis in huis en zijn talrijke oplossingen voorhanden. Altijd betrouwbaar en veilig.Blue Guide versie april 2016 is beschikbaar

De Blue Guide is een hulpmiddel om de zogenaamde Nieuwe Aanpak Richtlijnen, zoals de Machine- en EMC-richtlijn, goed te implementeren.
Deze gids is voor het eerst uitgekomen in 2000 en geregeld bijgewerkt naar aanleiding van wijzigingen in de regelgeving.

De Blue Guide hoort tot de belangrijkste referentiedocumenten en geeft duidelijke uitleg over hoe de wetgeving is bedoeld en met voorbeelden worden diverse applicaties verduidelijkt.Euchner (Benelux) BV   |   Postbus 119   |   NL-3350 AC Papendrecht   |   +31 (0)78 615 47 66
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u contact heeft (gehad) met EUCHNER
of omdat u zich hiervoor heeft aangemeld via onze website.
Disclaimer | Uitschrijven